Groep 7 is een leuke en gezellige groep, die bestaat uit 9 jongens en 11 meisjes. Meester Dick staat maandag tot en met donderdag voor de groep en op vrijdag is juf Annemieke er. Elke dag wordt er hard gewerkt en leren we telkens nieuwe dingen. Met rekenen zijn we druk bezig met vrij nieuwe onderwerpen als breuken, procenten en decimale getallen. Maar ook het hoofdrekenen, cijferend plus, min, keer en delen wordt herhaald en verder uitgediept. Ook leren we hoe we omtrek, oppervlakte en inhoud moeten uitrekenen.
Met spelling besteden we in groep 7 veel aandacht aan de werkwoordspelling, zowel tegenwoordige tijd als verleden tijd. Bij verleden tijd leren we dat er sterke en zwakke werkwoorden zijn. Ook bij taal leren we weer nieuwe dingen: we weten wat het onderwerp in de zin is, het gezegde, het voltooid deelwoord en ook wat lidwoorden, zelfstandige naamwoorden en bijvoeglijke naamwoorden zijn en hoe we het lijdend voorwerp in de zin kunnen vinden.
Op woensdag hebben we Engels van juf Marleen (een docent uit het voortgezet onderwijs) en op dinsdag is er muziek van juf Marion.
We werken met MI (meervoudige intelligentie) aan de zaakvakken geschiedenis, aardrijkskunde en biologie. Onderwerpen zijn bijvoorbeeld: 80 jaar oorlog, Zuid-Amerika, de Goudeneeuw, de V.S. en de laatste tijd.
In groep 7 krijgen de kinderen ook regelmatig huiswerk mee. Vaak 2 of 3 verschillende opdrachten inde week. Zo oefenen de kinderen niet alleen bepaalde sommen, spellingcategorieën of topo, maar leren ze ook hun huiswerk te plannen, zodat ze niet alles tegelijk of op het laatste moment maken.
We besteden natuurlijk vanaf februari veel tijd aan verkeer. Immers de kinderen doen in april verkeersexamen, zowel schriftelijk als in de praktijk. Altijd weer spannend..
In januari hebben we onze groepspresentatie, waarvoor weer hard geoefend wordt.